Nola galar dezaket norbaitek Facebooken mezu bat bidaltzea?

Negozio emakumezkoen kartelera selfie

Facebook-ek mundu osoko jendearekin harremanetan jartzeko erraza eta erosoa da. Desabantaila bat da, agian, nahi ez dituzun mezuei aurre egin behar izatea. Mezu horiek prebenitzeko metodo ugari daude eskuragarri.



Kudeatu erabiltzaileen blokeoa Facebook-en

Facebookek ezarpenen menuko atal oso bat du erabiltzaileak eta edukia blokeatzeko eskainia.



  1. Hasi saioa zure Facebook kontuan ordenagailuko web arakatzaile batetik.
  2. Egin klik 'behera' gezian pantailaren goialdean dagoen nabigazio barra urdinaren eskuinaldean. Hau galdera ikurraren ikonoaren ondoan dago.
  3. Aukeratu Ezarpenak, ondorioz, goitibeherako menuan.
  4. Aukeratu 'Blokeatzea' pantailaren ezkerraldean dagoen nabigazio zerrendan.
  5. 'Blokeatu erabiltzaileak' atalean, jendea zure bloke zerrendara gehitu dezakezu izenean edo helbide elektronikoan oinarrituta. Blokeatutako erabiltzaileek zure kronologian argitaratzen duzun ezer ikustea, zu etiketatzea, gertaera edo taldeetara gonbidatzea, lagun gisa gehitzea edo elkarrizketa bat hastea galarazten zaie. Komunean dituzun aplikazioekin, jokoekin eta taldeekin lotutako edukia ikus dezakete oraindik.
  6. Mezuak bidaltzea blokeatzeko, baina hala ere eguneratzeetan etiketatzea bezalako beste baimen batzuk onartzeko, idatzi lagunaren izena 'Blokeatu mezuak' atalean.
  7. Gehitu izenak 'Blokeatu aplikazioen gonbidapenak' eta 'Blokeatu gertaeren gonbidapenak' ataletan komunikazio mota horiek soilik blokeatzeko.
Lotutako artikuluak
  • Facebook aplikazio seguruak
  • Ideiak Fun Facebooken
  • Zer esan nahi du Facebooken norbait pokatzeak?

Blokeatu mezuak Mobile Messenger aplikazioarekin

Gailu mugikorretan Messenger aplikazioaren bidez norbait zurekin harremanetan jartzea blokeatzea zertxobait desberdina da aplikazioaren interfazea dela eta. Kontuan izan norbait Messenger aplikaziotik blokeatzea Facebook-etik blokeatzea ere ez dela berdina; beraz, oraindik zure kronologian argitaratzeko gai izango dira.





Urratsak zertxobait desberdinak dira iPhone / iPad edo Android gailua erabiltzen duzunaren arabera, baina oinarrizko prozesua berdina da.

  1. Gailuetako Messenger aplikazioan zaudenean, ukitu pertsonaren kontaktua elkarrizketa hasteko.
  2. Android-erako, goiko koloreko goiko lerroan haien izena ikusten duzun tokian, sakatu 'i' ikonoa (ikusi beheko irudia). Honek menu bat irekiko du eta amaierara joanez gero, blokeatzeko aukera ikusiko duzu. Sakatu hau eta aukeratu 'Blokeatu mezuak'. Pertsona baten pantaila-argazkia
  3. IPhone / iPad-erako, begiratu goiko lerroari erdian izena erakusten duen lerroa (ikusi beheko irudia) eta ukitu erdian dagoen eremua bere izenarekin. Menu berri bat agertuko zaizu eta behean 'Blokeatu' aukera dezakezu.

Kontaktu bat lagun ez uztea

Pertsona hori Facebook-en uneko laguna bada, lagun gisa kentzeak zure kronologian mezuak argitaratzeko gaitasuna kentzen du. Egoera jazarpenean aurkitzen bazara, zure pribatutasun ezarpenak aldatzeko urrats gehigarria ere eman dezakezu, zuk eta zure lagunek bakarrik ikus dezaten.



Nola lagundu norbaiti Facebook-en

Norbait lagun ezartzeko urrats sinple batzuk besterik ez dira behar.

  1. Edo joan bere profileko orrira edo pasa zure izenaren gainean zure orrian egindako mezu edo iruzkin batean.
  2. Izenaren gainetik pasatzen bazara, lauki bat agertuko da profileko argazkia eta azaleko argazkiarekin, baita laukizuzen txiki bat ere.
  3. 'Lagunak' koadroaren gainean kokatzen baduzu, lauki berri bat agertuko da hainbat aukerekin.
  4. Egin klik 'Lagunik ez' botoian eta honek lagun gisa kenduko ditu zure Facebook kontutik.
  5. Horren ordez, profileko orrira joatea aukeratzen baduzu, aukera berdinak ikusiko dituzu Facebookeko azaleko irudiaren beheko eskuineko izkinan. Pasatu besterik gabe 'Lagunak' koadroaren gainean eta egin klik agertzen den 'Lagun gabea' aukeran.

Gogoan izan norbait lagun gisa kentzen baduzu, Facebookek ez duela horren berri emango. Gainera, baliteke oraindik zure mezuak ikustea, zure pribatutasun ezarpenen arabera.



Saihestu nahi ez dituzun argitalpenak zure kronologian

Nahi ez dituzun komunikazioak saihesteko, batez ere zure kronograman argitaratzen duten pertsonekin, zure Facebook pribatutasun ezarpenak doitu ditzakezu.



  1. Facebookeko edozein orritik goiko menu urdinaren barrako eskuineko muturrera begiratu. Egin klik galdera ikurraren ondoan dagoen 'behera' gezian.
  2. Aukeratu 'Ezarpenak' goitibeherako menuan.
  3. Denbora-lerroa eta etiketatzea aukeratzen badituzu, zure denbora lerroa zuk bakarrik argitaratzeko baimena izan dezazun jar dezakezu. Bestela, 'Berrikusi mezuak lagunek etiketatzen zaituztenean zure kronograman agertu aurretik' aukera gaitu dezakezu mezuak banaka onartzeko edo gaitzesteko.

Horrek ez du jendeak beste orri eta kronogrametako mezuetan etiketatzea eragotziko, baina onartzen dituzun argitalpenak zure jario pertsonalean agertzea baimentzen du.

Zure Mezuak Nork Ikus ditzakeen Aldatzen

Zure horman argitaratutako beste pertsona batzuei buruzko aurreko argibideak kontuan hartuta, urrats hauek zeuk idatzitako mezuak nork ikus ditzakeen zehaztuko dute.

  1. Goian aipatutako ezarpenen eremu berean, aukeratu 'Blokeatzea' aukera ezkerreko nabigazio menuan.
  2. Erabili aukera hau 'Zerrenda mugatua' sortzeko, non lagun ez diren lagunen izenak jar ditzakezun baina zure 'Lagunak soilik' mezuak ikustea mugatu nahi duzun. Egin klik Editatu zerrendan zerrenda sortzeko.
  3. Zure mezuak guztiz pribatuak bihurtu nahi badituzu, aukeratu ezkerreko nabigazio menuko Pribatutasun aukera. Ondoren, joan 'Nork ikus ditzake nire gauzak?'
  4. Hemen zure mezuak edonork, lagunek, lagunen azpimultzo batek edo zuk bakarrik ikus ditzaten ezar ditzakezu.

Facebooken jendea blokeatzen

Facebooken nahi ez dituzun kontaktuei aurre egitea zeregin nekagarria izan daiteke, nahiz eta haien kontaktu mailaren arabera asaldatu. Goiko urratsak egin ondoren jazarpenari aurre egiteko laguntza gehigarria behar duzula sentitzen baduzu, Facebook Messenger-en mehatxu mezuak salatu ditzakezu Eman mezu mehatxagarri bat forma.